Fikrî ve Sınaî Mülkiyet Hakları Farkındalık Eğitimi I
27 Mart 2021 | 10:04

Bu etkinliğin amacı Gazi Üniversitesi adresli özgün, katma değeri ve insana ve çevreye duyarlı yüksek fikri sınai hakların üretilmesinde iç paydaşların farkındalığını arttırmaktır. Bu amaç doğrultusunda verilecek eğitimde haklar kuramı üzerinden fikri ve sınai haklara giriş yapılacak, bu hakların stratejik önemi anlatılacak, 6769 Sayılı kanun hakkında ve TÜRK PATENT süreçleri konusunda temel bilgilendirme yapılacaktır. Bu etkinlik kapsamında Gazi Üniversitesi Fikri Mülkiyet Politikası’nın tüm birimlerde bilinirliği arttırılacak, politikanın amir hükümleri izah edilerek başvuru süreçleri konusunda aydınlatma ve destek sağlanacak, politikanın amir hükümlerine muhalif süreçler engellenecek ve bu sayede Gazi Üniversitesi hak sahipliği oranı arttırılmaya çalışılacaktır.